Magyarok Vására - 2014.

Megosztás

Háry képek

Megosztás

A Muzsika Színház bemutatja Kodály Zoltán: Háry János daljátékának részleteiből összeállított művét, Háry képek címmel. Helyszín: Művelődési Ház, Nagykáta, időpont: 2012. december 21. 18 óra.

A díszletet a Hamza Studio tagjai készítették. Terv: Fejős László, kivitelezés: Farkas Edit és Kerekné Mihalik Judit.

Az elkészült díszletek:

Víztorony projekt

Megosztás

És igen! Végre eljött ez a nap is... Ma (2012. július 3.) belekezdünk a jászberényi víztorony festésébe! Bár a Let's colour pályázaton nem úgy szerepeltünk, ahogy reméltem, azért sikerült festékeket szerezni, és már az összes engedélyünk is megvan. Szóval, nincs más hátra, mint előre: délután belevágunk! 

A tervek szerint 2012. július 28-án, a Jászsági művészek fesztiválja keretében készül el a nagy mű! Én már nagyon várom! :)


Jó ideje nem jelentkeztem... Ennek egyszerű oka, hogy minden időmet elvette a víztorony-projekt. Szombaton megvolt az átadó, így remélhetőleg több idő jut minden másra... :)

A közel egy hónap alatt elkövetett képek a facebook-oldalunkon láthatók itt és itt... Csak remélem, hogy a város megbecsüli a munkánkat, és nem lesz újabb falfirka... 

Múzeumok Éjszakája - 2012

Megosztás

A Hamza Múzeumban érdekes programokkal várják az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján 2012. június 15-én 16 órától. Részletek a honlapon.

17 órától: kreatív alkotóprogram lesz kicsiknek és nagyoknak:
A Hamza Studio  szabadtéri képzőművészeti akciója, amelynek témája Hamza D. Ákos egyik zenei ihletésű művének átértelmezése oly módon, hogy az adott kontúrokhoz igazodva az alkotóknak csupán a leendő festmény színvilágát  kell megválasztaniuk. A 12 részből álló, 1,5x2 méteres mű darabonként készül majd el, ennek menetét követve fog kialakulni a színpad háttere is. Az egyes részletek kivitelezésére bárki vállalkozhat. A kész munkát az alkotók a jászberényi Palotásy János Zeneiskola javára ajánlják fel.

Képek az eseményről:

A festmény időközben átkerült a Zeneiskolába. A minap találkoztam Tímár Gábor igazgatóval, aki elmondta, a gyerekeknek nagyon tetszik a festmény, ami most a nagyterem falát díszíti! :) Képek arról, amikor átadtuk: