Helyszűke

Megosztás

ÖRKÉNY ISTVÁN születésének 100. évfordulója alkalmából az Új Színházért Alapítvány egyperces novellaíró pályázatot ír ki öt kategóriában:
I. 7.– 8.,
II. 9.– 10.
III. 11.– 12. osztályos jászsági diákok,
IV. 18 éven felüli bárhol a Világegyetemben élő magyarul írók,
V. szövegillusztrációt képező képzőművészeti alkotást készítők számára (a szövegíró és az illusztráció készítője két különböző, de ugyanaz a személy is lehet).

Egy pályázó több szöveggel és képpel is pályázhat. Az elkészült szövegeket kérjük az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.  címre március 20-ig elküldeni. A tárgy rovatba kérjük beírni a kategória számát.

A pályamunkákat BESZÉDES ISTVÁN József Attila-díjas költő, a z Etna – magazin a vulkán alatt c. internetes irodalmi portál szerkesztője www.zetna.org, a képeket PALKÓ TIBOR Munkácsy-díjas festőművész értékeli egy képzeletbeli kiadvány szerkesztőiként.

A díjakat egy színházi előadással is egybekötött egész napos rendezvénysorozat keretében Örkény István özvegye, RADNÓTI ZSUZSA Jászai Mari-díjas dramaturg adja át április 2-án.

A Hamza Studio Nemzedékek között című novelláskötet-terve pdf formátumban letölthető itt.

 

Örkény-centenárium

Április 2-án, hétfőn 17 órától Jászberényben a Malom Színház programjaként Béres Ilona és Tordai Teri lép fel Jászberényben a színház színpadán. Örkény István Macskajáték c. műve alapján A Szkalla-lányok címmel Bereményi Géza alkalmazta színpadra az előadást, amely az országos centenáriumi ünnepségre készül. A jászberényi élőbemutató előtt az egyperces novellaírói pályázat eredményhirdetését is megtartják, a díjakat átadja Radnóti Zsuzsa, Jászai-díjas dramaturg, Örkény István özvegye.