Valentin napi vacsora

Megosztás

Idén tükörtojás és sült virsli volt a vacsi Valentin-napon. Nem extrém kaja, csak nem mindegy, hogy van tálalva... :)
A virslit hosszában kettévágtam, úgy, hogy a vége, kb. 2 cm egyben maradjon. Szétfordítottam, összetűztem fogpiszkálóval, így szivecskét formáltam belőle, majd kisütöttem az egyik oldalát. Amikor megfordítottam, beleütöttem a tojást, kicsit meglocsoltam a zsírral, és kész is lett a szerelmetes vacsora... :)

Sonkás rózsák

Megosztás

A minap a neten láttam egy képet, ahol sonka és valamilyen tészta volt feltekerve csinos kis rózsának. Persze, ezt nekem is meg kellett csinálni! Csak a nagy kérdés: milyen tésztával... Gyorsan elővettem anyukám tudását (ő már kicsit többet sütkérezett, mint én), és összeraktuk az alábbi receptet. 

 Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 Rama kocka
1 tojás (a sárgája a tésztába, a fehérje megkenni a tetejét)
1 tk só
1/2 kis pohár tejföl
1/2 sütőpor

+ a sonka/párizsi/vagy akármilyen felvágott, egy rózsához 3 db félszelet. :)

 

A hozzávalókat összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk, és kb. 4x30 cm-es csíkokra vágjuk. Egy csíkra 3 félszelet felvágottat teszünk, úgy, hogy egy kicsit kilógjon felül, és feltekerjük. Talpára állítjuk a tepsiben, megkenjük a fehérjével, és kisütjük. Hát, nem tudom, pontosan meddig sütöttem... Kb. 20 percig. De nem volt meleg a sütőm... :) Amíg szép ropogós nem lesz a felvágott. Ebből az adagból nekem 17 db lett.