Sonkás rózsák

Megosztás

A minap a neten láttam egy képet, ahol sonka és valamilyen tészta volt feltekerve csinos kis rózsának. Persze, ezt nekem is meg kellett csinálni! Csak a nagy kérdés: milyen tésztával... Gyorsan elővettem anyukám tudását (ő már kicsit többet sütkérezett, mint én), és összeraktuk az alábbi receptet. 

 Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 Rama kocka
1 tojás (a sárgája a tésztába, a fehérje megkenni a tetejét)
1 tk só
1/2 kis pohár tejföl
1/2 sütőpor

+ a sonka/párizsi/vagy akármilyen felvágott, egy rózsához 3 db félszelet. :)

 

A hozzávalókat összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk, és kb. 4x30 cm-es csíkokra vágjuk. Egy csíkra 3 félszelet felvágottat teszünk, úgy, hogy egy kicsit kilógjon felül, és feltekerjük. Talpára állítjuk a tepsiben, megkenjük a fehérjével, és kisütjük. Hát, nem tudom, pontosan meddig sütöttem... Kb. 20 percig. De nem volt meleg a sütőm... :) Amíg szép ropogós nem lesz a felvágott. Ebből az adagból nekem 17 db lett.