BÚÉK!

Megosztás

Minden kedves ismerősömnek, partneremnek boldog új évet kívánok ezzel a saját készítésű lóhere-párnával és a malival! :)

 

 

 

 

 

Karácsonyfadíszek

Megosztás

Pár évvel ezelőtt kezdtünk a karácsonyfadísz-gyártásba, és most van az első karácsony, hogy közzé is tegyem őket... Tavaly már ilyennel volt tele a karácsonyfánk is! :)

A gombos ötlet meg annyira megtetszett, hogy rögtön meg is csináltam, 8 cm-es hungarocell-golyóra gombostűvel van felszurkálva az összes gomb... Jó játék! :)

 

 

 

 

 

 


Még tavaly kaptam anyukámtól karácsonyra ezt a három díszt, ami páromnál került idén is a fára... Filcből készültek, csipkével és farkasfoggal. Nekem nagyon tetszik! Köszönöm, anya! :)


 A 2012. decemberi Praktikában volt az ötlet az alábbi díszekre. Ezek legtöbbje már gazdára talált, de kérésre tudunk bármilyen színből, bármilyen mintával készíteni...

Méret: 11-15 cm, mintától függően
Anyaga: filc, karton, flízzel töltve
Ára: 350,- Ft/db


Természetesen a csúcsdísz is foltvarrva van nálunk... Mintám nem volt hozzá, hogyan is készül, de annyira megfogott a formája, amikor láttam az interneten, hogy ki kellett kísérleteznem... Jó kis munkás darab, egy elkészülte kb. 8 óra hossza. Az összes csúcsot lezárva lógatható dísz, viszont ha kihagyjuk egy csúcs összevarrását, máris kész a csúcsdísz a fára...

Méret: d=15 cm
Anyaga: papírkarton, textilkarton
Ára: 2.500,- Ft


A kedvenceim a karton anyagból készült díszek. Van itt szaloncukor csipkével díszítve, kis zsákocskák többféle színben, csillagok gyöngyökkel, és vannak itt dobozkák is, amiket, bevallom, egyszer a strandon varrtam még a nyáron. Néztek is rám furcsán az emberek... :)

Méret: 5-7-10 cm
Anyaga: karton, flízzel töltve
Ára: szaloncukor, zsákocskák 150,- Ft/db, csillagok, dobozkák 250,- Ft/db


Vannak mézijeink is, különböző méretekkel és formákkal. Az igazi Mézin még dolgozunk... :)

Méret: 5-10-15 cm
Anyaga: filc, gyönggyel díszítve, flízzel töltve
Ára: 50-150,- Ft/db


Zseníliából készültek a cukorbotok és a csillagok, a hópihék pedig kötőfonalból.

Méret: 5-10 cm
Anyaga: zsenília, fonal
Ára: 50,- Ft/db


Végül egy újrahasznosítós ötlet. Az egyik kedves ismerősömtől kaptam egy kazal szívószálat, amit a kis dobozos üdítőkhöz adnak. Sosem bontották fel őket, mindig kiöntötték pohárba az itókát, a szívószál meg szépen összegyűlt. Hát, én felhasználtam karácsonyi csillagnak. :) 
A képek jól mutatják az elkészítés menetét, de ha kell, szívesen segítek is. 

Karácsonyi képeslapok

Megosztás

A nyár kellős közepén érkezett meg a legújabb formalyukasztóm, így természetesen ki kellett próbálni... :) Most mit tegyek, ha karácsonyi mintás... Akkor karácsonyi képeslapot készítek vele! 

Méret: 10x15 cm
Anyaga: karton, szizál, filctoll
Ára: 150,- Ft/db


 

A legfrissebb képeslap-adag már a 2013-as karácsonyra készülve... :) Piros alapra arany és fehér tollal, illetve ceruzával felrajzolva.

Méret: 10x15 cm
Anyaga: karton, arany toll, arany és fehér ceruza
Ára: 150,- Ft/db


Még 2011-ben készültek ezek a képeslapok, limitált példányszámban: a legtöbből csak 1-2 db volt... Egyelőre kék-ezüst színben, és mindet saját magam rajzoltam. (Ezt csak azért hangsúlyozom ennyire, mert egy vásárban megkérdezték, hogy mivel nyomtattam...)

Méret: 10x15 cm
Anyaga: karton, ezüst toll, fehér ceruza
Ára: 150,- Ft/db


Egy még régebbi próbálkozás az alábbi hét képeslap. Ismerősöknek, rokonoknak mentek még évekkel ezelőtt. Most találtam rá a fotóikra... Kérésre bármelyikből tudok újabbakat készíteni.

Méret: 10x15 cm
Anyaga: karton, színes papírok, tollak, szalagok, stb.
Ára: 150,- Ft/db

És eljött! :)

Megosztás

Nem volt hiába az éneklés, a versmondás, nálunk már ma járt a Mikulás! :) És itthagyta "foltos" társát, hogy a szakálla alóli zsákjából osztogasson a gyerkőcöknek mindenféle finomságot.

Ráadásul a családban négy gyerkőc is van, így rögtön négy kis Mikulást hagyott nálunk, megkérve engem, hogy vigyem el azoknak, akik jók voltak... Persze, azért virgácsot is hozott, mert az azért mégiscsak fontos kellék az ilyen ünnepekkor... :)

Ez a kis Mikulás (n)egyedi darab, csak rendelésre készül... Ha az igazi Mikulás megrendeli! :)

Adventi naptár

Megosztás

A kedvenc adventi naptáram az a falikép, ami még tavaly készült (a Déryné Művelődési Központ aulájában élőben is látható volt), és 24 db kis kapocs várja rajta, hogy a karácsonyfát sorra feldíszítsük. Minden nap egy-egy újabb dísz kerül fel a képre, így jelezve az eljövetel közeledtét. (Sajnos, csak egy munkafotóm van a naptárról, de hamarosan jobb is felkerül majd!)

Méret: 85 cm magas, 55 cm széles
Anyaga: karton, flízzel töltve, kapcsokkal kiegészítve + karácsonyfadíszek
Ára: 5.000,- Ft, mely tartalmazza az alapot és a díszeket is!

* * *

Kiskönyvvel is várhatjuk a karácsonyt, ahol 24 ablakocska nyílik a négy oldalon keresztül, és más-más mintát találunk az ablakok mögött.

Méret: 13 cm magas, 18 cm széles
Anyaga: karton, flízzel töltve
Ára: 1.500,- Ft

* * *

Adventi koszorú helyett lehet kirakni vasárnaponként egy-egy kis gyertyás faliképet. Ahogy múlik az idő, egyre kisebb lesz a gyertya... A képek hátoldalán gombokkal kapcsolódnak az előző heti képhez.

Méret: 4 db 15,5x15,5 cm + 4,5 cm fülek
Anyaga: karton
Ára: 2.000,- Ft