Kendőből táska

Megosztás

Facebook-on láttam az ötletet, hogyan lehet egy nagyobb kendőből jó kis táskát készíteni... Megosztottam, és halogattam, hogy majd megcsinálom. Aztán az egyik ismerős mondta, hogy milyen jó kis táska lett belőle, így ismét előkerestem, és most lépésről lépésre közreadom: A  80 cm-es kendő mind a négy sarkától kb. 20 cm-re kötünk egy-egy csomót, aztán a kis csücsköket még összecsomózzuk párossával, és voila! Nagy ördöngősség ez a hat db. csomó, ugye? :)

Madáretető sk.

Megosztás

Jónéhány évvel ezelőtt láttam egy cikket a neten, ahol kislányoknak bababútort készítettek parafadugókból. Az ötlet nagyon megtetszett, és továbbgondoltam - miközben szorgalmasan gyűjtögettem a dugókat.
Az én verziómban nem babaszoba készült, hanem madáretető, és az évek során már vagy tíz talált gazdára. Sajnos elég dugó-igényes, egy elkészítéséhez pontosan 100 darabra van szükség. A részeket ragasztópisztollyal erősítem egymáshoz, majd a végén az esetleges lyukakat is ezzel töltöm ki, a beázás elkerülése végett...

Nem, nem én iszok ennyit. De biztos forrásaim vannak... :)

Méret: 20x17x20 cm
Anyaga: parafadugó, ragasztó
Ára: 1.500,- Ft

Párna műanyag csíkokból

Megosztás

Az ötlet...
Mindig is érdekelt az újrahasznosítás témaköre. Nagyon jó ötletnek tartottam például, amikor volt szomszédasszonyom a szövőgépén felcsíkozott nejlonzacskókból készített lábtörlőket. Sajnos nekem nincs olyan gépem, viszont nemrégiben láttam az Otthonkommandó oldalán egy ötletet erre: hullahopp karikára tesszük a felvetőszálakat, és körbe-körbe haladva készítjük el a munkát. Persze, ez így nem négyzetes lesz... :) A mintán látott textilcsíkokat helyettesítettem a szomszédasszonytól ellesett nejlonzacskó-csíkokkal, és már kezdődhetett is a megvalósítás. 

Munka közbenMunka közben...
Egyelőre még a kísérletezésnél tartok, mivel nem tudom, melyik az igazán jó anyag egy ilyen elkészítéséhez. Arra jutottam, hogy a hagyományos nejlonszatyrok túl vékonyak, és kb. hatmilliószor kell körberohanni a felvetőkön, hogy látszódjon valami eredmény, a táposzacskó meg túl merev, és - bár jól halad - kirúgja magát... A kettő között egyelőre csak egy szál vastagabb szatyrot meg egy fagyasztottborsó-zacskót találtam, na, az lesz az igazi megoldás... Tehát aki tud nekem ilyet adni, bátran jelentkezhet! :)

A végeredmény...
A legközepe a felvető fonalából van, a narancssárga rész a vastagabb szatyor. Utána jött a zöld táposzacskó, majd a borsós zacsi. A képen nem nagyon látszik a kettő közti különbség, pedig van! Aztán egy nagyon vékony szatyor (az a sárga a két zöld között), majd megint táposzacskó. A végén levagdostam a hullahoppról, és elkötözgettem.