Párna műanyag csíkokból

Megosztás

Az ötlet...
Mindig is érdekelt az újrahasznosítás témaköre. Nagyon jó ötletnek tartottam például, amikor volt szomszédasszonyom a szövőgépén felcsíkozott nejlonzacskókból készített lábtörlőket. Sajnos nekem nincs olyan gépem, viszont nemrégiben láttam az Otthonkommandó oldalán egy ötletet erre: hullahopp karikára tesszük a felvetőszálakat, és körbe-körbe haladva készítjük el a munkát. Persze, ez így nem négyzetes lesz... :) A mintán látott textilcsíkokat helyettesítettem a szomszédasszonytól ellesett nejlonzacskó-csíkokkal, és már kezdődhetett is a megvalósítás. 

Munka közbenMunka közben...
Egyelőre még a kísérletezésnél tartok, mivel nem tudom, melyik az igazán jó anyag egy ilyen elkészítéséhez. Arra jutottam, hogy a hagyományos nejlonszatyrok túl vékonyak, és kb. hatmilliószor kell körberohanni a felvetőkön, hogy látszódjon valami eredmény, a táposzacskó meg túl merev, és - bár jól halad - kirúgja magát... A kettő között egyelőre csak egy szál vastagabb szatyrot meg egy fagyasztottborsó-zacskót találtam, na, az lesz az igazi megoldás... Tehát aki tud nekem ilyet adni, bátran jelentkezhet! :)

A végeredmény...
A legközepe a felvető fonalából van, a narancssárga rész a vastagabb szatyor. Utána jött a zöld táposzacskó, majd a borsós zacsi. A képen nem nagyon látszik a kettő közti különbség, pedig van! Aztán egy nagyon vékony szatyor (az a sárga a két zöld között), majd megint táposzacskó. A végén levagdostam a hullahoppról, és elkötözgettem.